För den som är intresserad av att studera turism, hospitality och event management utomlands finns det ett flertal valmöjligheter och specialiseringar. Lägg grunden för en framtida internationell karriär genom att skaffa en riktigt bra utbildning och erfarenhet tillsammans med likasinnade från hela världen.

Australien, USA, Irland och Nya Zeeland

Välj mellan turism , event management, hospitality och hotell- och restaurangbranschen och fundera på vilket land som lockar mest. Utbildningarna passar den som är driven, har god organisationsförmåga och är bra på att förhandla. Det finns specialiteter som idrott, musik, mässor, hospitality med mera att välja på.

Flera av de utländska skolorna erbjuder såväl korta kurser som långa program, som exempelvis William Blue College of Hospitality and Tourism i Australien, där det går att läsa en diplomutbildning med inriktning Event Management. Även Brisbane, Melbourne, Perth och Sydney har skolor med inriktning på hospitality service och event management.

Hotell och restaurang

För den som hellre vill studera Hotell och restaurang och specialisera sig inom områden som management, försäljning och marknadsföring finns det goda möjligheter att skapa en internationell karriär efter studierna.

Lägg grunden på anrika Le Cordon Bleu i Frankrike, Santa Barbara City College i Kalifornien, London South Bank University, California State University i Long Beach.