Turism

Besök en botanisk trädgård

När du är på semester i en ny stad är det inte alltid så lätt att veta vilka av alla sevärdheter du bör besöka och vad du själv och resesällskapet kommer att uppskatta. Ett säkert kort som alltid brukar vara uppskattat av alla olika typer av turister är botaniska trädgårdar.

Aktiviteter i en botanisk trädgård

I en botanisk trädgård finns mycket att göra. Det man tänker på först är kanske att den som är trädgårdsintresserad kan lära sig om den lokala floran och få inspiration till egen odling hemma. Det finns många fröer, knölar och lökar hos flo-rea.com som även har tips om hur du bäst odlar och sköter dina växter för att de ska trivas. Det finns både grönsaker, blommor och kryddor hos Florea så ta reda på vad dina favoriter i botaniska trädgården heter och handla online när du kommer hem.

Har man små barn brukar det finnas stora gräsytor att springa på och spännande växthus att utforska. Ofta trivs även djur i botaniska trädgårdar, vilket gör att det finns både fåglar, fjärilar och kanske även några däggdjur att titta på.

En botanisk trädgård ger också tillfälle till lugn och vila. Naturen är avstressande och det finns oftast skuggiga platser att sitta och läsa eller ha picknick på. Ofta brukar det finnas riktigt bra och trivsamma caféer och/eller restauranger i botaniska trädgårdar med mat, vin och annan dryck, bröd och bakverk inspirerade av grönskan runtomkring.

Gratis nöje

De flesta botaniska trädgårdar brukar vara gratis att besöka, vilket kan vara skönt på semestern då pengarna gärna rinner iväg. Ta med en kamera, kanske för att kunna blogga om besöket, en dricka och något litet att äta och få en fantastisk upplevelse.