Turism

Så blir du en klimatsmart vinturist

De senaste åren har vinturismen ökat över hela världen. Allt fler resenärer vill åka till vingårdar där de kan lära sig mer om vinproduktion och odling samtidigt som de kan testa de lokala vinerna. Samtidigt har många resenärer blivit medvetna om resandets negativa konsekvenser för klimatet. Här kan du läsa mer om hur du kan bli en klimatsmart vinturist.

Beställ vin på nätet

Det allra bästa för klimatet är om du undviker att flyga eller resa över huvud taget. Med dagens teknik kan du enkelt beställa viner på nätet. Hos Vinoteket finns ett brett sortiment av chardonnay och andra viner från världens hörn. Chardonnay är en mycket populär druvsort och hos Vinoteket hittar du exemplar från Frankrike, USA, Chile och många andra länder. Du kan fråga dig själv om du verkligen behöver flyga till Portugal, Spanien eller Frankrike och besöka vingårdar? Beställ hellre en vinlåda och prova hemma. Både din plånbok och miljön kommer att tacka dig!

Res till svenska vingårdar

Om du vill besöka en vingård för att lära dig mer om vinproduktion kan du besöka en av de svenska vingårdarna. Kanske vill du kombinera vinturism med en roadtrip i sommar eller vår. För ett mer hållbart alternativ kan du ta tåget. Glöm inte att blogga om dina äventyr och vinerna som du provat!