Turism

Detta gäller när du vill ta med snus på resan

Snus är en väldigt svensk företeelse som kan skapa lite förvirring för dig som ska utomlands på semestern. Det är inte så komplicerat som många tror, men det är ändå viktigt att du följer de regler som finns. Så vad gäller, får man ta med sig snus på resan?

Så mycket snus får du ta med dig

Det enkla svaret är att du får ta med dig snus för eget bruk på resan. Länderna där snus är helt olagligt är i skrivande stund: Island, Malta, Sri Lanka och Singapore. Du kan med andra ord beställa billigt snus från Snusnetto innan resan och sedan packa med dig så mycket du behöver och vad som är tillåtet i landet.

Det kan nämligen finnas skillnader kring hur mycket tobak ett land tillåter att du tar in. Åker du till USA eller Japan är gränsen till exempel 500 gram tobak. I Italien, Spanien och Grekland finns det ingen specifik gräns, men du måste kunna ge ett bra argument till varför den mängd snus du har med dig är för personlig konsumtion.

Bästa tipset är att kolla upp vad som gäller för respektive land, men med vetskapen att det i de flesta fall är helt okej att ta med snus på resan.