Turism

Sälja hemmet och börja resa?

Hur fantastiskt låter det inte att sälja sitt hem och istället börja resa jorden runt? Det är en underbar dröm som med rätt planering också kan bli verklighet. Ett bra tips är att börja göra en lista över allt som måste göras samt hur mycket pengar du behöver i din budget. Då kan du även börja sätta upp tydliga mål som du kan uppnå. Först och främst bör du tänka igenom om det verkligen är rätt beslut. När du väl sålt av din lägenhet finns det ingen återvändo utan du måste våga dig ut på ditt äventyr.

Få hjälp med försäljningen

Ett första steg är att planera försäljningen av din lägenhet. Då kan du först kontakta en mäklare och få den utvärderad. Om du lyckas få en bra mäklare kan du väcka ett intresse innan din lägenhet ens kommer ut på marknaden. Många kollar till exempel under kommande försäljning i Stockholm när de ska köpa lägenhet. Det råder en hård konkurrens på marknaden och som säljare har du idag ett bra utgångsläge. Räkna lite på hur länge det kommer ta att få lägenheten såld och fundera på vad du ska göra med dina möbler under tiden du är borta. Ska de säljas, ges bort eller magasineras? Kanske lite av alla delar. Sedan kan du gå vidare till nästa steg i planeringen.

Tänk ut en rutt

När du har styr på försäljningen av din lägenhet kan du börja titta på de mer roliga delarna av att börja en resa. Du kan till exempel lägga upp en rutt och planera hur du vill åka. Är du en sådan som helst tar resan som den kommer eller som vill ha allt planerat? Om du tillhör den sistnämnda kategorin är det en god idé att börja titta på boende och transport i god tid. I dessa tider måste du även kolla upp vad som krävs för att resa in till de olika länderna. Många kräver idag att du ska vara fullvaccinerad för att komma in i ett annat land. Även hotell och restauranger kan idag kräva vaccinpass i olika länder.

Var inte rädd för att våga

De flesta har idag möjligheterna att resa men vågar inte riktigt ta steget. Det kommer kännas läskigt att lämna familj, vänner och trygghet bakom sig och ge sig ut i det okända. Men om du vågar kommer du även skapa fantastiska minnen och träffa massor av nya människor. Du kommer även se nya platser och uppleva kulturer som skiljer sig väsentligt från den svenska. Om du har någon kompis med samma planer kanske ni kan resa tillsammans, i alla fall till vissa destinationer. Då blir det kanske lite enklare att våga genomföra dessa planer. Du kan också sätta en tidsfrist på ett år och veta att du har något att komma tillbaka till. Kom ihåg att du alltid kan resa hem igen om det inte blir som du tänkt dig.Previous Article
Next Article