Turism

Weekendresor i Europa

Att åka på en weekendresa är något som fler människor borde unna sig då och då. Det är egentligen ett perfekt resealternativ, ett kort avbrott i vardagen kan vara precis vad man behöver för att kunna koppla av och hämta ny energi.

En långhelg är ett perfekt sätt att upptäcka nya städer och platser och njuta av ledig tid tillsammans med nära och kära. Res till exempel till Prag, Budapest eller Amsterdam.

Det bästa med den här typen av resor är att man kan resa lätt. Är man bara borta ett par dagar behöver man inte speciellt mycket kläder och andra tillhörigheter med sig. Man behöver inte ha med sig speciellt mycket. Allt du behöver får egentligen plats i en weekendväska som du kan ha som handbagage. Med lätt packning slipper du betala bagageavgifter och sparar tid då du inte behöver vänta på din väska på bagagebandet. Här återfinner du experttips på saker som bör finnas i ditt bagage, och vilka du kan strunta i, om du vill optimera din packning.

Det finns massor av vackra och intressanta städer att upptäcka i Europa. Försök gärna tänka utanför boxen när du väljer resmål – en weekendresa behöver inte automatiskt betyda att man besöker Barcelona. Detta är visserligen en härlig stad, men det finns många andra, mer oupptäckta pärlor. Här följer ytterligare tips på europeiska städer som lämpar sig för weekendresor. Det viktigaste är att resmålet har bra förbindelse med Sverige så att man enkelt kan ta sig dit med direktflyg. Gäller det en weekend vill man såklart lägga så få timmar som möjligt på själva resan och desto fler på plats på resmålet.

Naturligtvis finns det inget som säger att en weekendresa måste innebära en tripp utomlands, det går även alldeles utmärkt att tillbringa en helg på någon trevlig plats i vårt eget land. Här hittar du inspiration om svenska resmål som lämpar sig för ett weekendbesök.