Turism

Världens minst besökta länder

Alla länder besöks väl åtminstone av några turister varje år? Så är det såklart, och det finns troligtvis något gäng i världen som har gjort det till en grej att söka upp just de länder som besöks av få människor. Fast även idag, när vi enkelt kan få reda på vart världens minst besökta platser ligger genom en enkel sökning på internet, finns det länder och platser som besöks av väldigt få människor. I det här inlägget ska vi titta på några av de länder som ligger såpass avlägset att de får få besökare varje år, eller som inte besöks ofta av helt andra skäl. Ibland obegripliga.

Om du ska ut och resa behöver du klä dig rätt. Kläderna som designats under varumärket Parajumpers har hämtat inspiration från ett räddningsförband stationerade i Anchorage i Alaska. Det är ett förband som tränats för att rädda människoliv under särskilt svåra förutsättningar. Det har gett en kollektion kläder som är praktiska samtidigt som de också är snygga. Hos Johnells.se hittar du ett stort sortiment av Parajumpers herr, men också för damer.

Tuvalu

Tuvalu är en liten nation som ligger i Stilla Havet och som kan vara världens minst besökta land.

Landets totalt 12 000 invånare bor utspridda över nio öar och de tar emot ungefär 2000 turister varje år. Ögruppen passar perfekt in på alla egenskaper som brukar förknippas med paradisöar: palmträd och vita sandstränder. Bland sevärdheterna finns minnesmärken från andra världskriget. Det finns flera skäl till att öarna besöks så lite. Det finns bara en internationell flygplats och den tar emot flygplan endast på tisdagar och torsdagar, och flygen är tydligen notoriskt opålitliga. Den som reser till Tuvalu kan få räkna med att vänta upp till en vecka extra på att åka därifrån.

Marshallöarna

Marshallöarna är en grupp vulkaniska öar som ligger mellan Filippinerna och Hawaii och de tar årligen emot runt 6 000 turister. Öarna är otroligt vackra så ett skäl till att turistnäringen inte är större är att de är så svårtillgängliga. Det andra skälet kan vara öarnas historia som en av de platser på jorden där flest kärnvapentester genomförts. Den som tar sig dit kan njuta av ett fantastiskt djurliv och gott om dyktillfällen.

Liechtenstein

Liechtenstein besöks årligen av betydligt fler turister än de två länder vi hittills tittat på. Sett utifrån kontexten att Liechtenstein ligger mitt i Europa har det dock väldigt lite turism. Landet lockar årligen runt 85 000 turister. Delvis beror de få besöken på att landet inte har någon flygplats. De flesta turisterna som besöker landet kommer från Tyskland, Schweiz och USA. Om du åker till Liechtenstein befinner du dig i ett av världens säkraste länder. Senast ett mord skedde i landet var 2014.