Med flyg

Den i dagsläget dyraste i reguljära flygresan i världen kostar motsvarande cirka 275 000 kronor. Den säljs av Etihad Airways och börjar vid ytterdörren i New York och slutar i en privat lyxvåning i Abu Dhabi. Under resans gång blir man kungligt behandlad med limousinfärd, bagagehantering, personlig service vid in- och utcheckning, egen lounge och möjligheter att äta, dricka och relaxa mellan flygningarna.

Under själva flygresan, som tar 12,5 timme, förfogar man över en mindre “lägenhet” som är lyxigt inredd med ett fullt utrustat badrum, vardagsrum med all tänkbar elektronik samt ett avkopplande sovrum. All mat tillagas självklart av en privat kock.

Med rymdfärja

För den som är sugen på en viktlös resa i rymden kan Navigare Moments som enda resebyrå i Sverige erbjuda just detta. Reseansvarig på Navigare Moments har bland annat genomgått obligatorisk träning hos Virgin Galactic och medverkade även vid avtäckningen av Space Ship 2 2009, där flertalet befintliga kunder deltog. Besök på Spaceport America samt den amerikanska rymdbasen i Mojaveöknen är andra delar av utbildningen.

Den första rymdresan såldes till äventyraren Renata Chlumska, som med all sannolikhet kommer att bli den första svenska kvinnan som deltar i en rymdresa.

Med fokus på mat

För matälskaren och för en välfylld plånbok kan en treveckors gastronomisk resa ombord på en lyxig privatjet bli verklighet. I resan ingår ett antal besök på några av världens bästa restauranger samt olika matmarknader, lokala gårdar med mera. Stoppen sker bland annat i Seoul, Hongkong, Tokyo, Florens och Lissabon innan resan avslutas med ett antal restaurangbesök i norra Europa.

En av de städer man besöker i norra Europa är Köpenhamn, där en träff och en privat middag med de världsberömda kockarna från restaurang Noma ingår. Efter Köpenhamn väntar Paris och en sista middag på Michelinbelönade restaurangen Le Cinq, som är belägen inne på anrika hotellet George V. Cirka 1 miljon kronor kostar resan. Per person.

Med båt

Värstingbåten “Black Swan” kan få vem som helst att häpna med sin pilformade design som hyser allt från en stor pool till helikopterplatta, soldäck, undangömda balkonger och stora gästrum som rymmer upp till 12 personer. Detta är ett flytande palats tillverkat i stål och aluminium med all teknisk utrustning man kan tänka sig. Biljettpriser är inte angivna men sägs ligga runt 100 miljoner kronor.

Med tåg

Ett champagnefärgat tåg med exklusiva sviter, panoramafönster och Ferrari-designern Okuyama som formgivare? Nej, det är ingen fantasi utan finns sedan ett antal år i Japan och erbjuds som ett lyxigt alternativ till flyg eller kryssningsfartyg. I loungevagnen finns förstås en förstklassig restaurang och det finns även möjlighet att boka en ultralyxigt inredd svit för den som har några hundra tusen över.