Om Ulvön

Boende på Ulvön

Det började med en man som hette Hagman som ägde Ulvesunds Ö, nuvarande Ulvön. Han hade planer på att bebygga ön men kom inte längre än till en broförbindelse på 20-talet. Ön blev efter en storm brolös igen.

Ön köptes tidigt 30-tal av fröken Andersson från Ljungskile. Hon ville driva en bad- och kurortsrörelse på ön. Fröken Andersson rodde till en början över sina gäster, gäster som till stor del kom från Tyskland. Här bodde de med helpension och havsbadade på en damm- och bilfri ö. Kriget kom och fröken Andersson var tvungen att sälja sitt livsverk. Köparen blev Nydqvist och Holm, NOHAB, från Trollhättan som övertog ön i dec 1941. Ön skänktes av Sven Wingqvist, SKF och kullagrets grundare, till personalen genom att bilda en stiftelse, Ulvöstiftelsen. Nu drevs här en härlig semesteranläggning för personalen. Här dukades till fina middagar i den till formen runda restaurangen, det dansades regelbundet på dansbanan och familjerna bodde på korridor i husen nere vid vattnet.

Till allas förskräckelse så brann den vackra restaurangen ner sommaren 1961. Oturen att vattnet var avstängt för rörarbete och att golvet i festsalen var nyfernissat gjorde att branden blev våldsamt explosiv, räddas det som räddas kan undan brandens lågor…
Det som känns igen är stommen med stolparna under själva restaurangen.

Huset byggdes upp igen och stod klart 1963 i den form det är idag där huvudbyggnaden är en lagerlokal från ett uppdrag som Nohab hade i Sundsvall och turligt nog var klart när det behövdes på Ulvön.

UlvöStiftelsen har genom Metall avd 112, Trollhättan, förvaltat och utvecklat faciliteterna på ön till vad den är idag, stugor, vandrarhem, lusthuset nere vid vattnet etc. Stiftelsen sålde vid årsskiftet 06-07 till privatägda shippingföretaget Marinvest som också är ägare till Ulvesunds Marina.

Idag drivss Ulvön av Utopia Moments AB och vår ambition är att låta magiskt vackra Ulvön vara en plats för unika upplevelser med havet och himlen runt hörnet. En plats där friden ger oss möjlighet att ta hand om oss själva och våra nära och kära. Vi önskar att Ulvön skall vara en plats där fina gemensamma minnen skapas.