Museum & kultur

Boende på Ulvön

I Ljungskile finns en mycket aktiv hembygdsförening. De har ett fantastiskt fotoarkiv, de arrangerar mängder av aktiviteter och bedriver arrangemang såsom klassiskt midsommarfirande, Sjunger in våren på Valborg och håller det gamla torpet på Lyckorna i fint skick. Gå gärna in på hembygdsföreningens hemsida.
Påskens höjdpunkt är Södra Bohusläns konstvandring. Massor av konstnärer, keramiker och skulptörer har öppna ateljéer i dagarna tre. Ett flertal finns runt Ljungskile och i närområden
såsom Tjörn, Orust och Stenungsund. På hemsidan hittar du aktuella konstnärer, karta och öppettider.

Guidad kvällstur med M/S Gustafsberg. I ett samarbete mellan Uddevalla kommun och Bohusguiderna så arrangeras ett par kvällars trevlig båttur med guidning på farvattnen i och runt Ljungskile och Orust. här finns mycket gammal badortshistoria och båtvägen var det snabbaste sättet för orustborna at ta sig till tågstationen i Ljungskile.

I Uddevalla och Bohuslän i övrigt
Gustafsberg söder om Uddevalla, är Sveriges äldsta badort och har mycket aktiviteter såsom fotboll- och handbollsturneringar, nationaldagsfirande och mycket mer under sommaren. Här går även den omtalade Strandpromenaden in till Uddevalla.
Bohusläns museum vid kajkanten i Uddevalla är värt en utflykt och ett besök. Har flera spännande utsällningar i sommar.
På Tjörn ligger bl a Nordiska akvarell museet som varje sommar har en storartad konstutställning. för konstintresserade rekommenderas även ett besök på Pilane Gravfält.